Jobbik: Csak az gondolja komolyan a nemzetért vívott küzdelmet, aki képes a nemzetért áldozatot is hozni

Jobbik: Csak az gondolja komolyan a nemzetért vívott küzdelmet, aki képes a nemzetért áldozatot is hozni

Egy évvel a 2022-es választás előtt az ellenzéki pártok vezetői ma sorsdöntő lépést tettek a kormányváltás és a jövőbeni hatékony kormányzás érdekében. Közösen fektették le ugyanis a kormányzás alapjait és alapelveit. 10 éve küzdünk egy elnyomó autoriter rendszerrel szemben, és most már egy közös célért: egy szabad Magyarországért, a magyarok jólétéért. Ezt alapozta meg az a megállapodás, hogy 2022 ben közös listán, közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel indulunk a választáson. Ez minden tisztességes, hazájáért aggódó magyar ember érdeke

- olvasható a Jobbik friss sajtóközleményében.

"Milyen lesz az önmagával békében élő nemzet? Milyen lesz a törvényes rend állama? Milyen lesz egy jövőbe tekintő kormányzás? Milyen lesz egy gondoskodó és igazságos társadalom, és egy európai Magyarország? Mi, az egymással a haza érdekében együttműködő ellenzéki pártok, ma döntöttünk a közös kormányzás 6 alapelvéről. Azért, hogy Magyarország jobb hely legyen, mint az elmúlt évtizedekben volt ó" - húzta alá az ellenzéki párt.

A magyar néppárt előre leszögezte, hogy csak abban az esetben vesz részt a közös kormányzásban, ha az új kormány nemcsak az Orbán rendszernek vet véget, de vállalja azt is, hogy egy jobb Magyarországot teremt.

Most azt írják,

"egy fontos kívánságunk már teljesült: az elmúlt hónapokban az ellenzéki pártok megalkották, az ellenzéki pártelnökök pedig konszenzussal jóváhagyták azt a történelmi jelentőségű dokumentumot, amely garanciája annak, hogy Magyarország 2022 után valóban jobb hely lesz annál, mint amilyen az elmúlt 30 évben volt."

A Jobbik vállalja, hogy véget vet az elmúlt évtizedek gyűlölködésének és betemeti az árkokat. "Erre mi magunk vagyunk a garancia, az az ellenzéki összefogás, amely képes volt ideológiákon átívelve összekötni jobboldalit és baloldalit, konzervatívat és liberálist. Mi nem azt keressük ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt" - hangsúlyozták.

"Vállaljuk azt is, hogy megteremtjük a társadalmi békét és újraegyesítjük a nemzetet. Mi mindenkit a nemzet részének tekintünk és mindenkit képviselni fogunk aki magyarnak vallja magát, legyen bármilyen származású, legyen bármelyik párt szavazója, avagy éljen bárhol a világon. Azt gondoljuk, hogy tisztességes fizetésre, nyugdíjra, modern egészségügyre, oktatásra minden magyarnak ugyanúgy szüksége van, pártállástól függetlenül. Mi nem hat párt, hanem 15 millió magyar kormánya leszünk"

- emelték ki a közleményben.

Hozzátették, "csak az gondolja komolyan a nemzetért vívott küzdelmet, aki képes a nemzetért áldozatot is hozni. Mi képesek vagyunk rá! 2022-ben nyerni fogunk, hogy Magyarország győzzön."