A szerbek bejelölhetik melyik koronavírus elleni vakcinát fogadják el

A szerbek bejelölhetik melyik koronavírus elleni vakcinát fogadják el

Szerbiában hétfőtől indul a koronavírus elleni oltásra való regisztráció, amit Ana Brnabic szerb kormányfő jelentett be. A 444.hu szúrta ki, hogy Magyarországgal ellentétben a szerb regisztrációs oldalon azonban nemcsak egy mailcímet lehet megadni információként, hanem azt is, hogy az illető melyik gyártó vakcináját fogadja el és melyiket nem, illetve hogy milyen alapbetegsége van, esetleg otthonfekvő beteg-e.

Kedden két újabb szállítmány érkezik a koronavírus elleni oltásból

A kormány a koronavírus elleni védekezés sikere érdekében február 1-jéig meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket - közölte az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes, a testület ügyeleti csoportjának helyettes vezetője.

Szerbiában eddig közel tízezer embert sikerült beoltani, akiknek a nagy része egészségügyi dolgozó. Hivatalosan december 24 óta oltanak a Pfizer/BioNTech német-amerikai gyógyszervállalat vakcinájával, amivel elsők között a kormányfő nyilvánosan oltatta be magát.

A Pfizer vakcináján kívül még 2400 adag Szputnyik V orosz vakcina is érkezett, amiből januárban további fél milliót várnak. Az is biztos, hogy az elkövetkezendő hónapokban három szakaszban a lakosság felét, vagyis 3,7 millió embert terveznek beoltani.