Hoppál Péter nácikhoz hasonlította az ellenzéki összefogást

Hoppál Péter nácikhoz hasonlította az ellenzéki összefogást

A fideszes politikus csütörtökön Facebookon osztott meg egy képet, aminek a felső részén a II. világháború előtt kötött megállapodásról készült fotó szerepel, alatta pedig a január 5-én készült kép, ami azután jelent meg, hogy az ellenzéki pártok vezetői megállapodtak a közös kormányzás alapelveit illetően.

"15 millió magyar kormánya leszünk" - az ellenzéki pártok közös alapelveket fogadtak el a kormányváltás utáni időszakra

Egy évvel vagyunk 2022, vagyis a kormányváltás előtt, és az ellenzéki pártok vezetői ma sorsdöntő lépésre készülnek, lefektetik a közös kormányzás alapjait, alapelveit - így vezette fel a hatpárti parlamenti sajtótájékoztatót Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője. A politikus emlékeztetett: 10 éve küzdünk már egy elnyomó, autoriter rendszerrel szemben, egy közös cél, egy sikeres, felszabadult szolidáris Magyarország megteremtéséért.

Hoppál a bejegyzésében azt írja, hogy "a szélsőjobb és a szélsőbal a világon mindenhol előbb-utóbb összeér". A korábban is érdekes véleményeket formáló, ironikus módon korábban kultúráért felelős államtitkár, jelenleg pedig miniszteri biztos simán a náci Németország és a szovjetek által kötött megnemtámadási szerződéshez (Molotov–Ribbentrop-paktum) hasonlította a hazai ellenzék összefogását.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.