"Meghátrált a Kormányhivatal, megmenekült a Wichmann épülete"

"Meghátrált a Kormányhivatal, megmenekült a Wichmann épülete"

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Beleznay Zsuzsanna, Terézváros alpolgármestere, illetve a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet a Wichmann épületének megmentését illetően.

A VI. és a VII. kerület határát jelentő Király utca és a Kazinczy utca sarkán álló ikonikus épületet ugyanis le akarták bontani, hogy helyére újabb luxusszállodát építsenek.

Mindennek megakadályozása érdekében

a Jobbik elsőként indított petíciót azért, hogy megmentsék a belváros egyik kulturális ékkövét,

továbbá – mint fogalmaztak –, hogy üzenjenek: nem kérnek az ilyen fajta önös érdekből romboló, mások zsebét megtömő beruházásokból.

Úgy tűnik, mindez pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen Gulyás Gergely kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali hatállyal elrendelte az I. kerület Márvány utca 6-8. szám alatti (Márványmenyasszony étterem épületei) valamint a VII. kerület Kazinczy u. 55. szám alatti (Wichmann-kocsma) ingatlanok esetében a műemléki védettségi eljárás megindítását. Az eljárás befejezéséig – amit a Miniszterelnökség gyorsított ütemben fog lefolytatni –, az ingatlanokon tilos bármilyen bontási vagy építési munkálatot végezni, írja az MTI.

Beleznay Zuszsanna Facebook-bejegyzésében reagált az elért sikerre:

Meghátrált a Kormányhivatal a számtalan aláírás láttán, megmenekült a Wichmann épület és a játszótér! Elsőként hirdettem aláírásgyűjtést e témában, ami elengedhetetlen volt a közös sikerhez. Köszönöm mindenkinek, aki politikai hovatartozás nélkül aláírta kezdeményezésem, nélkületek nem ment volna

– köszönte meg a jobbikos képviselő a petíciót aláírók összefogását.