Ultragagyi módon átsatírozott képpel gratulált a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Ultragagyi módon átsatírozott képpel gratulált a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Mint megírtuk, a miniszterelnök egyik fia, Orbán Gáspár két másik magyarral 2019-ben, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végzett a Sandhurst Royal Military Academyn, potom 34 millió forintért.

Brit katonai elitiskolában végzett ösztöndíjasként Orbán Gáspár

Orbán Gáspár két másik magyarral 2019-ben, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végzett a Sandhurst Royal Military Academyn - írja a Telex. A brit katonai elitiskolában kadétonként 34 millió forintba is kerülhet a kilenc hónapos kurzus. A lap szerint nagyjából két hónappal azután, hogy Orbán Viktor fia letette az esküt és hivatásos katonává vált, már megkezdhette tanulmányait a brit iskolában.

A győri 1. választókerület fideszes szervezete egy meglehetősen béna fotóval gratulált Orbán Gáspárnak - írta meg a hvg.hu. Az azóta már eltüntetett bejegyzésben ez a szöveg volt olvasható: „Szívből gratulálunk Orbán Viktor miniszterelnök úr fiának, Orbán Gáspárnak!”

A fotó pedig ez volt:

Csakhogy a kapcsolatban két dolgot érdemes tudni: a kép korábban a Demokrata híradó nevű, kormánykritikus Facebook-oldalon jelent meg először, az eredeti képen szereplő felirat pedig ez volt: "Orbán Gáspár 40 millió forint közpénzből finanszírozott brit katonai elitakadémiai képzésen vett részt." 

A Fidesz győri szervezetének láthatóan nem igazán sikerült megugrania azt, hogy értelmesen tüntessék el a kellemetlennek vélt részeket, így egyszerűen csak feketével kisatírozzák azt, hogy "40 millió forint közpénzből finanszírozott".

Nos, nem kell ahhoz grafikusnak lenni, hogy belássuk, eléggé amatőr lett az eredmény, amihez vélhetően Paintet használtak.