Navalnij szóvivője őrizetbe került

Navalnij szóvivője őrizetbe került

Kira Jaramis maga jelentette be Twitter-üzenetben, hogy kilenc napra őrizetbe vették pénteken. Vagyis Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szóvivője nem tud részt venni a szombatra tervezett tüntetésen.

Navalnij Putyin palotájáról készített oknyomozó riportot

Navalnij kedden közzétett oknyomozó riportja Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményét vette górcső alá, vagyis Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotáját. A kétórás videó és hosszú cikk a birtok történetét járja körbe. Ebből kiderül, hogy a 17 ezer négyzetméteres terület saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkezik, míg a légterében repüléstilalmi zónát alkottak.

Az orosz főügyészség és a belügyminisztérium már csütörtökön jelezte, hogy az országos ellenzéki tiltakozást, melyet Navalnij őrizetbe vétele ellen szerveztek, törvényellenesnek tekintik.

Alekszej Navalnijt harmincnapos letartóztatásra ítélték

Harmincnapi letartóztatásra ítélte hétfőn egy bíróság Himkiben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, aki vasárnap este tért vissza németországi gyógykezeléséből, miután nyugati országok laboratóriumi vizsgálatainak egybehangzó eredménye szerint augusztusban Oroszországban megpróbálták megmérgezni - értesült az MTI. Ahogy korábban írtuk: az orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij videófelvételen jelentkezett be a rendőrségről, ahol tegnap óta fogva tartják.