223 millióért privatizálta, majd 1285 millió forint támogatással dobta meg az állam Pintér volt cégének szállodáját

223 millióért privatizálta, majd 1285 millió forint támogatással dobta meg az állam Pintér volt cégének szállodáját

1,3 milliárd forintos állami támogatást ítéltek meg Pintér Sándor belügyminiszter volt cégének úgy, hogy a győztes valójában egy másik vállalkozás, ami az ő érdekükben pályázott.

A 24.hu cikke szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által megítélt támogatás, a belügyminiszter korábbi cége tulajdonába került egykori lovasberényi kormányüdülő fejlesztésére szól a Kisfaludy turisztikai program keretében.

A Pintér egykori beosztottja, Tasnádi László volt rendészeti államtitkár által vezetett Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 2018-ban egy másik társaság megszerzésével jutott hozzá az állam által bruttó 223 millió forintért értékesített Hotel Lovasberényhez.

Tehát az állam 223 millió forintért adott el egy épületet, amihez később 1285 millió forint támogatást ad, közpénzből.

Az eladási ár csaknem hatszorosát kitevő állami támogatást ráadásul nem a tulajdonos nyerte el a turisztikai ügynökségtől, hanem egy közelmúltban alapított, szinte vagyon nélküli vállalkozás.

Az 1 285 779 714 forint közpénz kedvezményezettje az Ingatlan Gyám 2019 Zrt., amelynek vezérigazgatója és tulajdonosa szintén Pintér Sándor beosztottja volt – írják.

A turisztikai ügynökség a lapnak azt mondta, az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. a támogatási kérelmével egyidejűleg benyújtotta a Hotel Lovasberény tulajdonosa, azaz a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. hozzájáruló nyilatkozatát is. Magyarán a két társaság megállapodott arról, hogy a közpénzt nem Pintér Sándor korábbi, állami tendereken gyakran nyertes cége kérelmezi. A pénzt még formai okokból nem fizették ki, de hivatalos, hogy megítélték az összeget.