A főváros szerint "lopakodó olimpiai program" megvalósításán dolgozik a kormány

A főváros szerint "lopakodó olimpiai program" megvalósításán dolgozik a kormány

„Fürjes Balázs államtitkár álszent tagadása egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy a kormány jelenleg is a ‘lopakodó olimpiai program’ megvalósításán dolgozik”

- olvasható a Budapest Főváros Polgármesteri Hivatal közleményében.

A fővárosi vezetés közleményében megjegyzi, hogy Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár csütörtökön este azt nyilatkozta, hogy az olimpiarendezés ügye nincs a kormány asztalán, szerintük azonban nem igazán magyarázható mással az államtitkár által felügyelt beruházások jelentős része.

Megemlítik az atlétikai centrum és a kézilabda csarnok megépítése mellett a Ráckevei-Dunára tervezett evezőspályát, a Déli Városkapu projektet, valamint a Galvani híd megépítését is.

Úgy vélik, utóbbi szerintük kevésbé lenne fontos, mint az Albertfalvai híd, ami 250 ezer ember közlekedését segíthetné, ráadásul, mint írják, a kormány szerintük a forgalomcsillapítást nem is a Galvani hídtól reméli (hanem szerintük a dugódíjtól, ám ezt a kormány cáfolta).

Kiemelték,

"a főváros elkészítette az Integrált Fejlesztési Programot, hogy bemutassuk, hogyan lehet okosan, felelősen, az élhető Budapest érdekében felhasználni az uniós forrásokat. Várjuk a kormány vállalását, hogy az ebben szereplő projekteket támogatják-e"

A Lánchíddal kapcsolatban azt írták, "már csak az hiányzik a felújításhoz, hogy a kormány állja a szavát, és átutalja a híd felújítására szánt 6 milliárdot forintot", amit korábban megígért.