Vagy cenzúra, vagy pedig a 100 milliárdos közmédiát kicsit sem érdekelte a vendéglátósok tüntetése

Vagy cenzúra, vagy pedig a 100 milliárdos közmédiát kicsit sem érdekelte a vendéglátósok tüntetése

Miközben a megélhetés és támogatás nélkül maradt tüntetésre kényszerülő vendéglátósok a rendőrséggel néztek farkasszemet, a közpénz milliárdokból működő állami média arra nem volt hajlandó, hogy legalább egy fotóst elküldjön a Hősök terére. 

A Magyar Távirati Iroda és a "tudósításából" dolgozó hirado.hu egészen szürreális módon számoltak be az elkeseredett, amúgy dolgozni - így adózni - akaró emberek akciójáról. Ennyi a hír:

"A koronavírus-járvány miatt bevezetett, a vállalkozásokat érintő korlátozások ellen tüntettek vasárnap a budapesti Hősök terén. A tiltakozást a Facebookon szervezték. Az interneten megjelent fotók alapján körülbelül pár százan gyűlhettek össze a Hősök terén, a többség maszkot viselt. Az eseményen nagy volt a rendőri készültség, többeket igazoltattak is".

Majd aláhúzták, hogy pénteken a rendőrség figyelmeztetett, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében „rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos”.

TASZ: A rendőrség akkor járt volna el arányosan, ha nem oszlatja fel a vendéglátósok tüntetését

"A koronavírus-járványra hivatkozva bevezetett általános gyülekezési tilalom indokolatlan volt tavasszal is, és most is az. A veszélyhelyzet ugyanis nem jogon kívüli állapot, álságos arra hivatkozni, hogy a járványkezelés minden alapvető jogot felülír" - fogalmazott közleményében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a mi vendéglátós tüntetéssel kapcsolatban.

Az M1 Híradó online felületén kicsit nehezebb helyzetben voltak, hiszen csak az MTI beszámolójára támaszkodhattak a "Tömeges üzletnyitást sürgettek tüntetők a Hősök terén" című hírükben, de megoldották: címlapfotóként illusztrációt használtak.