Oroszországban már a közösségi oldalakról is kiebrudalják az ellenzéki tüntetőket

Oroszországban már a közösségi oldalakról is kiebrudalják az ellenzéki tüntetőket
Életbe lépett Oroszországban hétfőn az a törvény, amely a közösségi média működtetőit tartalmak blokkolására kötelezi, egyebek közt arra, hogy ne tegyék lehetővé résztvevők toborzását nem engedélyezett tüntetésekre.

Az MTI azt írtja, ugyancsak elérhetetlenné kell tenniük a szolgáltatóknak a terrorizmusról és államtitkokról szóló tartalmakat, kábítószerek gyártásának leírásait, a gyermekpornográfiával kapcsolatos, az öngyilkosságra buzdító tartalmakat, valamint azokat, amelyek semmibe veszik az orosz alkotmány előírásait.

Az orosz hatóságok - jegyzi meg a dpa német hírügynökség - az utóbbi napokban már felléptek a közösségi média szolgáltatóival szemben, miután a letartóztatásba került ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij melletti tüntetések szerveződtek a neten. Megbírságolták a Facebook, a Twitter, a YouTube működtetőit.

Navalnij igen aktív a közösségi médiában, nemrégiben a YouTube-on Vlagyimir Putyin "titkos palotájáról" tett közzé leleplező videót, amelyet már 106 millióan láttak, vagy legalábbis megnyitottak.

Navalnij Putyin palotájáról készített oknyomozó riportot

Navalnij kedden közzétett oknyomozó riportja Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményét vette górcső alá, vagyis Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotáját. A kétórás videó és hosszú cikk a birtok történetét járja körbe. Ebből kiderül, hogy a 17 ezer négyzetméteres terület saját kikötővel, templommal és határátkelővel is rendelkezik, míg a légterében repüléstilalmi zónát alkottak.

Ezt persze a Kreml és Putyin is tagadja, hogy a hatalmas luxusingatlan az orosz elnöké lenne.

Putyin tagadja, hogy övé lenne a titkos, Fekete-tenger melletti palota

Tagadta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Moszkvában, hogy az övé lenne az a titkos palota a Fekete-tenger partján, amelyet Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus állítása szerint ő birtokol. Mint azt megírtuk, a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) múlthét kedden tett közzé egy oknyomozó riportot Oroszország egyik legtitkosabb és legjobban őrzött létesítményéről, Vlagyimir Putyin titkos Fekete-tenger melletti palotájáról, amire információi szerint eddig közel 100 milliárd rubelt (körülbelül 400 milliárd forintot) költöttek.