Csak a szokásos: Bakondi György ismét rettegett egyet, több tízezer menekülttől tart

Bakondi György
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Bakondi György szerdán az M1 aktuális csatornán arról beszélt, idén eddig 7600 határsértőt fogtak el Magyarországon, és 97 embercsempész ellen indítottak eljárást.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint ez azt jelenti, hogy a magyar határon folytatódik a tavaly óta jellemző tendencia.
    
Bakondi a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Frontex, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség magyarországi műveleteinek felfüggesztésével kapcsolatban azt mondta: az unió azt várja Magyarországtól, hogy a határra érkező migránsokat engedje be, és tartsa őket az országban a menekültkérelmük elbírálásig.

Lelép az országból a Frontex, amíg a kormány nem teljesíti az Európai Bíróság döntését

Az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex reméli, hogy hamarosan folytathatja a magyar határőrséggel közösen végzett határőrizeti feladatok ellátását - közölte csütörtökön a varsói székhelyű ügynökség szóvivője. Chris Borowski az MTI-nek egyúttal megerősítette az arról szóló szerdai bejelentést, hogy a Frontex felfüggesztette műveleteit a magyar határszakaszon mindaddig, amíg Magyarország nem teljesíti maradéktalanul az Európai Unió Bíróságának a magyar menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokról szóló decemberi döntését.

Bakondi szerint ez a 2015-ös helyzet visszatérését jelentené, vagyis azt, hogy több tízezer ember érkezne rövid időn belül.

Kijelentette: a kormány ragaszkodik a magyarok által támogatott migrációs politikájához, nem kívánja tömegesen beengedni az ismeretlen identitású, jogellenesen érkező embereket.

(MTI nyomán)