Az Újpest a túlélésért, a Fradi a bajnoki címért küzd

Az Újpest a túlélésért, a Fradi a bajnoki címért küzd

A szurkolók, a tradíciók és annak a jelentősége, hogy mit jelent ez az összecsapás a közegnek… az teszi igazán naggyá ezt a találkozót és ad plusz erőt

- nyilatkozta az NB1.hu-nak Nikola Mitrovics, az Újpest légiósa, aki egyébként ott volt 11 éve azon a meccsen is, amikor 6-0-ra diadalmaskodtak a lila-fehérek.

Erre most senki nem számít, a Szusza Ferenc stadionban ma este 8-kor kezdődő Újpest FC-Ferencváros OTP Bank Liga mérkőzésen.  

Közhely, de igaz, ezen a meccsen bármi megtörténhet, még az is, hogy a tabella 10. helyén 19 ponttal álló Újpest meglepi a bajnokságot 43 ponttal vezető Fradit. Főleg, hogy az FTC is meglepő vereséget szenvedett a tökutolsó DVTK-tól és döntetlent játszott a Kisvárdával. 

Mindenesetre a két csapat és a szurkolók is nagyon várják az összecsapást. Utóbbiak azonban csak otthonról. Márpedig nélkülük még egy Újpest-Fradi rangadó jelentősége is csökken valahogyan. Erről beszélt még Nikola Mitrovics, amikor azt hangsúlyozta, a szurkolók a koronavírus-járvány miatt nem lehetnek jelen és nem élhetik át azt a hangulatot, ami az ilyen városi rangadókra jellemző. 

Mi, külföldiek, ha más nem a hazáink hasonló rangadói miatt értjük és érezzük, hogy mit is jelent az Újpest-FTC meccs itt és ennek megfelelően készül mindenki a találkozóra

- tette hozzá Mitrovics.

Biztos vagyok benne, hogy a játékosok mindannyian átérzik ennek a mérkőzésnek a felelősségét

- mondta Szerhij Rebrov a Ferencváros vezetőedzője.

Az ukrán mester is kitért a derbi jelentőségére amikor arról beszélt, hogy minden mérkőzés nehéz, amit szurkolók nélkül kell megvívni és különösen igaz ez a Ferencváros-Újpest meccsre.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon motiváltak az újpestiek, nyilvánvalóan azon lesznek, hogy elkezdjenek minél több pontot szerezni. Komoly csapatról van szó, ezért komolyan is készülünk ellene

- hangsúlyozta Szerhij Rebrov.

A járvány miatt üres lelátók előtt zajlik a 231. bajnoki derbi, de a szurkolók ettől függetlenül szintén nagyon várják az esti meccset. A közösségi oldalakon egymást érik a hozzászólások lila és zöld részről egyaránt és nemcsak az ilyenkor szokásos hajrá Újpest és hajrá Fradi kommentek olvashatóak.
Győzni kell mindenáron! Ha csak ezt az egy meccset nyeritek meg már hősök vagytok!!! Hajrá Lilák! 
A védelem nb3...stb....de a remény hal meg utoljára! CSAK AZ ÚJPEST!
Most kéne nyerni mert jövőre legfeljebb a kupában találkozunk. Ha így megy tovább....
Trabant vs Mercedes! De csak a lilák!

Az újpesti oldalon inkább a kritikus vélemények voltak többségben, ami érthető, hiszen a nagy múltú Újpest évek óta bukdácsol és most is a kiesés réme fenyegeti a lila-fehéreket. Ráadásul az Újpest-ultrák amúgy sem lettek volna jelen, mivel jó ideje bojkottálják a hazai meccseket és nagyon úgy tűnik nem enyhül a viszony a belga tulajdonos és a szurkolók között.

Minden értelemben jóval kedvezőbb helyzetből várhatja a mérkőzést a Fradi. Az FTC magabiztos őszi játékával 10 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a 33 pontos MOL Fehérvár, és a 29 pontos MTK előtt. Ettől függetlenül utalva a Ferencváros gyatra szezonkezdésére, a fradisták óvatosabbak voltak a kommentekkel. 

Az a baj a Fradi ellen minden gyenge csapat összeszedi magát! Például a tök utolsó Diósgyőr is!
Tessék magatokat odatenni és legyen végre gyors és kreatív támadások és akkor meg lesz a győzelem, de ha nem így lesz akkor veszthetünk is akár hányadik helyen van a Dózsa.
A Vidi döntetlent játszott simán be kell húzni a következő két mecset és miénk a 32 bajnoki cím!

Ez utóbbi hozzászólásból volt a legtöbb, ami azt jelenti, hogy a zöld-fehérek várhatják nagyobb győzelmi eséllyel a rangadót, ami a járvány miatt zárt kapuk előtt zajlik. A szervezők arra figyelmeztetnek, hogy a rendőrség eljárást indíthat a kijárási tilalmat megszegők ellen!

OTP Bank Liga 19. Forduló
16.00: Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) 
17.30: Budapest Honvéd–Paks (Tv: Duna World) 
20.00: Budafok–ZTE (Tv: Duna World) 
20.00: Újpest–Ferencváros (Tv: M4 Sport)