Dicséretben részesítették az Újpesten megkéselt rendőrt és járőrtársát

Dicséretben részesítették az Újpesten megkéselt rendőrt és járőrtársát

Dicséretben és jutalomban részesítette Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az Újpesten megkéselt rendőrt és járőrtársát, adta hírül az MTI. 

Tavaly december 24-én egy zavartan viselkedő férfi rátámadt egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrpárosra, amelynek egyik tagját - egy 26 éves rendőrt - többször megszúrta. A rendőr életveszélyesen megsérült. A járőrpáros másik tagja, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Az Újpesten megkéselt rendőr elmesélte, hogy a kocsinak dőlve még telefonon elbúcsúzott az édesanyjától

Mindenre emlékszik, ezért részletesen el tudta mesélni traumáját az az újpesti rendőr, akit karácsony napján késelt meg szolgálat közben egy ámokfutó férfi. A késelőt Péter társa, Erika szolgálati fegyverével halálosan megsebesítette. A BRFK Facebookon megjelent videójában Péter elmesélte, hogy édesapja is rendőr volt, ő viszont Borsod megyéből inkább feljött Budapestre, mert sokkal pörgősebbek a szolgálatok, mint vidéken.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu honlapon Terdik Tamást idézve azt írta: a parancsnoki kivizsgálás mindkét rendőr intézkedését jogszerűnek és szakszerűnek találta.

A főkapitány példaként állította az állomány elé Lingvai Pétert és Szarvas Erikát, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőreit, mindketten szüleik jelenlétében vehették át az elismerést.