A fideszes korlátozás helyett a Jobbik internetes ombudsman felállítását javasolja

A fideszes korlátozás helyett a Jobbik internetes ombudsman felállítását javasolja

Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke és Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták:

a 21. századi kihívásokra a néppárti Jobbik 21. századi megoldásokat javasol.

Dudás Róbert elmondta, az elmúlt héten írásbeli kérdéssel fordult Varga Judit igazságügyi miniszterhez abban a tekintetben, miszerint a digitális világ kártékony eszközei kapcsán milyen jogsegélyt, segítséget tudnak nyújtani az állampolgároknak.

A jobbik alelnöke ugyanis úgy véli, a 21. századi digitális térhódítás kapcsán olyan szintű technikai fejlődés figyelhető meg, mely sok esetben túlnő az emberiségen, az emberek látásmódján. E fejlődések mellett azonban csalókkal is számolnunk kell, ők pedig nem tesznek különbséget kormánypártiak vagy ellenzékiek között.

Mind nekünk, mind a magyar kormánynak kötelességünk az Országgyűlésben felemelni a szavunkat ezzel kapcsolatban, továbbá mindent megtenni annak érdekében, hogy megvédjük családtagjainkat, gyermekeinket, és legyünk őszinték: a pénztárcánkat

– hangsúlyozta Dudás, kitérve a különböző „csaló applikációkra” is.

Az igazságügyi miniszterhez intézett kérdéseivel tehát arra kér válaszokat, miszerint:

  • Kíván-e a kormányzat akár a bankszektor és a technikai óriások bevonásával hatékony védelmet biztosítani a csalókkal szemben?
  • Tervezi-e a kormányzat olyan törvények előterjesztését, amelyek, miközben védelmet biztosítanak a csalókkal szemben, egyúttal a technológiai fejlődésnek és szabadságnak sem szabnak gátat?
  • Van-e a kormányzatnak lehetősége felvetni a problémát nemzetközi színtéren, kíván-e, és ha igen, milyen lépéseket kíván megtenni a gyerekeket, vagy a gyerekeken keresztül a szülői bankszámlát veszélyeztető alkalmazások haszonélvezőivel szemben?

A sokakat foglalkoztató kérdések mellett azonban

a Jobbiknak kész javaslata is van: a Facebook korlátozása helyett egy internetes ombudsman felállítása.

Lássuk be, nem véletlen talán, hogy a magyar közéletet felborzolta a bejelentés, miszerint a fideszes kormány korlátozni kívánja a Facebook és más szociális média használatát. Különösen egy olyan világban, ahol gyakorlatilag a Fidesz egypárti túlhatalma megszállva tartja a média nagy részét

 

– fejtette ki Brenner Koloman.

Az Országgyűlés alelnöke aláhúzta, a magyar polgárok adóforintjából fenntartott közmédiába nem engedik be – törvényellenesen – az ellenzéki politikusokat. S így, a választásokat megelőzően közel egy esztendővel, amikor az előrejelzések alapján a nemzeti egységkormánynak nagy az esélye a győzelemre, az a feladatuk, hogy felhívják a figyelmet: a korlátozás helyett egy internetes ombudsman intézményének létrehozása a megfelelő eszköz.

Az a megoldás, hogy egy szakmai, jogi és nemzetközi kitekintéssel rendelkező szakember – aki függetlenül a mindenkori államtól – meg tudja azt mondani a magyar polgárnak, hogy joga volt-e a platformnak korlátoznia véleménynyilvánítási szabadságát

– mondta Brenner.

Úgy véli, ez fontosabb és hasznosabb volna minden magyarnak, semmint az, hogy a Fidesz korlátozza a Facebook és egyéb szociális média használatát.

Ez ellen mi, 21. századi modern, konzervatív pártként fellépünk: annak érdekében pedig, hogy a magyar polgárok megkapják a segítséget, javasoljuk, a Fidesz fogadja el a részletesen kidolgozott, jobbikos javaslatot az internetes ombudsmani intézmény felállításáról

– zárta szavait Brenner Koloman.