A saját magával 40 millióra szerződő volt váci színházigazgató is az SZFE-n fog tanítani

A saját magával 40 millióra szerződő volt váci színházigazgató is az SZFE-n fog tanítani

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) oktatói között bukkant fel Kis Domonkos Márk, a váci Dunakanyar Színház korábbi igazgatója – írja a Mérce. A férfi neve onnan lehet ismerős, hogy korábban lapunk tárta fel, Kiss a színház nevében saját magával, feleségével és közös cégükkel is leszerződött, ami összeférhetetlen, ezt pedig Kis „elfelejtette” jelezni az önkormányzat felé. Az így a saját családjának kiszivattyúzott közpénz összege 40 millió forint körül volt.

Közpénzre szerződött saját magával a színházigazgató

Ellenzéki képviselők szerint 40 millió forint összegben szerződött saját magával, feleségével, illetve cégükkel Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója. És bár a szabálytalanságokat az önkormányzat belső ellenőrzése feltárta, természetesen nincs következmény.

Sőt, Kis továbbment: a „VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó” szóösszetételt is bejegyeztette saját nevére védjegyként a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Az ügylet annyira kellemetlen volt, hogy a korábbi, még fideszes vezetésű váci önkormányzat is vizsgálatot indított, és meg is állapította a színházigazgató felelősségét. Ugyanakkor a korábbi fideszes polgármester, Fördős Attila nem volt hajlandó elrendelni a bizalmi szavazást az önkormányzati színház vezetőjének ügyében.

Az újonnan szerződött oktató neve úgy bukkant fel, hogy az SZFE tanárai között körbeküldtek egy táblázatot, amin az idei szabadságigényeket lehetett jelezni.