Elhunyt Navalnij orvosa

Elhunyt Navalnij orvosa

   

Váratlanul elhunyt az az orvos, aki az orosz ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt kezelte Omszkban azután, hogy novicsokkal megmérgezték - írja a CNN. 

Az omszki sürgősségi kórház főorvos-helyettese, Szergej Maximisin 55 éves volt. Halálának körülményeiről vagy okairól nem közölt további részleteket a kórház. A kórház legtapasztaltabb orvosaként tartották számon Maximisint, 28 évnyi ott szerzett tapasztalattal Navalnij kezelését is ő vezette a politikus kampányfőnökének elmondása szerint.

Portálunk még tavaly augusztusban megírta, hogy Navalnijt - katonai idegméreggel való megmérgezése után - lélegeztetőgépre kellett helyezni, ezt követően javult már az állapota. Oroszország viszont újabb bűnügyi eljárást indított a politikus ellen, amint Berlinből hazatért. Navalnij azóta a rendőrségről is bejelentkezett videóval. 

Navalnij videóval jelentkezett a rendőrségről

Az orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij videófelvételen jelentkezett be a rendőrségről, ahol tegnap óta fogva tartják - szúrta ki a 444.hu. A Podeda légitársaság gépének a menetrend szerint Vnukovóban kellett volna leszállnia, de azt a repteret lezárták, így végül a seremetyevói repülőtéren landolt a gépe - számolt be róla az MTI.