NERzeti bajnokság: már Mészáros Lőrinc ügyvédjének is van egy foci csapata

NERzeti bajnokság: már Mészáros Lőrinc ügyvédjének is van egy foci csapata

Miközben a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) legnagyobb halai az első osztályban igyekeznek labdarúgó klubot szerezni, azért a másod-, harmadvonalas szereplők is igyekeznek beszállni ebbe a fura hobbiba. Az mfor.hu írta meg, hogy a Mészáros Lőrinc ügyvédjeként megismert Vörös József egykori megbízójához hasonlóan szintén klubtulajdonosnak mondhatja magát. Január közepén ugyanis ő lett a tulajdonosa a Sportzal Kft.-nek, amely pedig többségi tulajdonosa az SBTC Sport Kft.-nek, azaz a salgótarjáni focit működtető cégnek. A kisebbségi tulajdonos egyébként a salgótarjáni önkormányzat, amit jelenleg ellenzéki (MSZP-s) polgármester irányít.

Egy sor másik volt Simicska-cég is Mészáros Lőrinc bizalmasához került

Mint arról szerdán beszámoltunk, Simicska Lajos mezőgazdasági cége után Mészáros Lőrinc jogi képviselőjeként is eljáró Vörös Józsefhez került Euro Publicity Kft. is. A hvg.hu észrevette, hogy november 8-án ezen felül egy sor másik volt Simicska-cég is Vörös érdekeltségébe került: a Pro A Kft. és a Pro B.

A SBTC jelenleg harmadosztályú csapat és a nógrádi település kimaradt a stadionépítési lázból is. Érdekes ugyanakkor, hogy a kft. 2018 nyaráig annak a Leisztinger Tamásnak az érdekeltségébe tartozott, aki 2020 teléig a DVTK-t is üzemeltető Borsodsport Invest Kft. volt a többségi tulajdonosa is volt, mellesleg pedig a Népszava tulajdonosa, és megjelenik a neve az új budapesti városvezetés projektjei körül is.