A német titkosszolgálatok segíthettek Navalnij Putyin palotáját bemutató videójában

A német titkosszolgálatok segíthettek Navalnij Putyin palotáját bemutató videójában

A német titkosszolgálatok valószínűleg segíthettek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusnak az általa Vlagyimir Putyin tulajdonának mondott "gelendzsiki palotáról" szóló film felvételében - közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn kiadott állásfoglalásában.

"Agresszív retorika": Putyinnak nem tetszik, hogy Biden Navalnij szabadon bocsátását követelte

"Nagyon agresszív" és "nem konstruktív" Joe Biden amerikai elnök retorikája, amellyel Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szabadon bocsátását követeli - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában. "Ez egy nagyon agresszív és nem konstruktív retorika, sajnálatunkra. Számunkra teljesen elfogadhatatlanok az ultimátumszerű felhangok" - mondta, hozzátéve, hogy Moszkva nem fog hallgatni a kioktató felszólításokra.

Az orosz diplomácia vezetője bejelentette, hogy az ügyben a moszkvai külügyminisztérium magyarázatért fordul Berlinhez.

A Navalnij alapította Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) januárban közzétett egy dokumentumfilmet, amely szerint Putyin egy 100 milliárd rubel értékű titkos uradalmat építtetett fel magának a Fekete-tenger partján. A YouTube számlálója hétfő este több mint 110,5 millió megtekintést mutatott. A Kreml a történetet valótlannak minősítette.

Ismét bíróság elé állították Navalnijt Oroszországban

Egy második világháborús veterán, Ignat Artyomenko becsületét és méltóságát sértő rágalmazás címén állították pénteken ismét bíróság elé Moszkvában Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust - írta az MTI tudósítója. Artyomenko szerepelt egy, a tavalyi orosz alkotmánymódosítás mellett agitáló reklámfilmben, amelynek szereplőit az ellenzéki politikus "lakájoknak" és "az ország szégyenének" nevezte.