Jakab Péter: Minden munkavállaló, aki nem éri el az átlag bérszínvonalat, kapjon SZJA-mentességet!

Jakab Péter: Minden munkavállaló, aki nem éri el az átlag bérszínvonalat, kapjon SZJA-mentességet!

Egy éve a Gazdasági Bizottság leszavazta a javaslatomat a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességéről. Most Orbán bejelentette, hogy jövőre megcsinálják. Ez már nem elég!!!

- hallható Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-videójában, aki hozzáteszi őt nem érdekli, hogy egy javaslatot jobbikosként leszavaz a kormánypárt, míg fideszesként megvalósítják azt, a lényeg, hogy előre haladjanak. Jakab egy újabb határozati javaslatot nyújtott be a gazdasági bizottság elé, melyben indítványozza a pártjával, hogy ne csak a fiatal, hanem minden olyan munkavállalóra kiterjedjen a jövedelemadó mentesség, akik nem érik el a magyar átlag bérszínvonal szintjét.

Ezzel az intézkedéssel, két érintettel számolva családonként közel 100 ezer forint pluszbevételhez lehetne juttatni havonta a magyar családokat

 - tette hozzá, majd kiemelte, hogy költségvetési vonzat szempontjából körülbelül 800 milliárd forintba kerülne az intézkedés, de nem szabad elfelejteni, hogy a fogyasztást terhelő adókon keresztül ennek a jelentős része vissza is kerülne a költségvetésbe. Vagyis ezzel a lépéssel egyszerre lehetne jövedelemhez, pénzhez és bevételhez juttatni a kiskeresetű dolgozókat és egyszerre lehetne a fogyasztást generálva lökést adni a magyar gazdaságnak.

A fiatalok SZJA-mentességének körét szélesítené ki a Jobbik

A magyarok többsége támogatja a 25 év alatti fiatalok SZJA-mentességét - derült ki a Pulzus Kutató felmérésből. Jakab Péter, a Jobbik elnöke most írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy emeljék a korhatárt 29. év életév megkezdéséig, ugyanis ez jóval több fiatal számára jelentene segítséget.

Jakab Péter abban reménykedik, hogy ezúttal nem vár a kormánypárt egy évet mindennek a megvalósítására és hamarosan megszavazzák a javaslatot.