Feljelentik Müller Cecíliát

Feljelentik Müller Cecíliát

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben közölte, hogy feljelentést tesznek Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. A tisztifőorvos által véletlenül Hadházy Ákosnak is kiküldött levele a politikus szerint feketén-fehéren bizonyítja, hogy Müller törvénytelenül tartja vissza a közérdekű adatokat.

Müller Cecília véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáknak szánt levelet

Hadházy Ákos saját közösségi oldalán tette közzé, hogy Müller Cecília hivatalos levélben "tette nevetségessé magát és leplezte le, ahogyan a kormány visszaél" a járványra hivatkozva megszerzett rendkívüli jogrenddel. Mint ismeretes, a független országgyűlési képviselő azt kérte, hogy az országos tisztifőorvos küldje el neki egy 17 milliárdos projekt szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget a szerződésekbe betekinteni.

Szél hozzáteszi, "a vonatkozó rendeletet elméletileg nem kamuzásra találták ki, és annak értelmében csak akkor lehetne visszatartani az adatokat, ha valószínűsíthető, hogy az igény teljesítése "a közfeladatot ellátó szerv veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyeztetné." Ehhez képest Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn.".

A képviselő ezzel kapcsolatban nemrég alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz.