Orbán Viktor már nem a Gundel menzáját eszi, éhen azért nem marad, a Honvédség szakácsai főznek innentől

Orbán Viktor már nem a Gundel menzáját eszi, éhen azért nem marad, a Honvédség szakácsai főznek innentől

Mint arról mai cikkünkben beszámoltunk, visszalépett a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita Kolostor menzáját működtető Gundel Étterem a megállapodásától, ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek új konyhát kell találnia.

A miniszterelnök nem eheti többé a Gundel finomságait a Karmelita kolostorban

Visszalépett a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita Kolostor menzáját működtető Gundel Étterem a megállapodásától, ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek új konyhát kell találnia. A Népszava írt arról, hogy a 2019-ben aláírt 5+5 éves üzemeltetési szerződést tavaly decemberben közös megegyezéssel felbontották.

Az Index értesülései szerint

2021 januárjától a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár üzemelteti a Karmelita kolostor menzáját.

Azt nem tudni, hogy a megállapodás hosszú távra szól-e vagy ideiglenesen üzemeltetik katonaszakácsok a konyhát. A portál cikkéből az is kiderül, hogy Szurmay szakácsai között mesterszakácsok és mestercukrászok is dolgoznak. A hazai katonaszakács-csapat tavaly ezüst- és bronzéremmel tért haza a Stuttgartban februárban megrendezett 25. Szakácsolimpiáról.