Müller Cecília szerint veszélyes a brit mutáns, de attól még jöhetek az angol csapatok a Puskás Arénába

Müller Cecília szerint veszélyes a brit mutáns, de attól még jöhetek az angol csapatok a Puskás Arénába

Megtorpant a második koronavírus-hullám lefelé tartó szakasza, egyes járványügyi adatokban ismét lassú emelkedés kezdődött el - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta, miként Európa számos országában, úgy Magyarországon is részben a brit koronavírus-mutáns miatt tapasztalható a korábbi kedvező adatok romlása.

Egyelőre ez az emelkedés még csak lassú, az elmúlt napon 1862-vel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, de ha teret hódít a fertőzőképesebb brit mutáns, akkor további növekedés várható - fogalmazott.

A tisztifőorvos hangsúlyozta: továbbra is nagyon fontos a védekezés és az, hogy a minimálisra csökkentsük a fertőzés átadásának lehetőségét.

Emlékezetes, a Leipzig-Liverpool, valamint a Borussia Mönchengladbach-Manchester City Bajnokok Ligája nyolcaddöntőt is a Puskás Arénában rendezik, mivel épp a koronavírus angol mutánsa miatt a németek nem engednek be senkit Nagy-Britanniából.