Végrehajtási eljárást indított Jakab Péter az Origo kiadója ellen

Végrehajtási eljárást indított Jakab Péter az Origo kiadója ellen

A Jobbik közleménye szerint "az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz kézivezérelt propagandamédiája az egykori, rossz emlékű Szabad Népet is kenterben veri, ha valamelyik ellenzéki szereplő lejáratására kapnak utasítást Orbán Viktortól. Az viszont újdonság, hogy sunnyognak, ha lelepleződik a hazugság."

Emlékeztetnek, hogy az Origóval szemben legutóbb pert nyert Jakab Péter, mert egy tavaly júliusban megjelent cikkében azt állította, hogy a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán megtévesztő fotót tett ki a saját népszerűségének bizonygatása érdekében.

"Semmi nem volt igaz az írásból, ezért a fent nevezett álhírgyárat helyreigazításra és a perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság. Csakhogy a jelek szerint ennek a mai napig nem tettek eleget. Ez a fajta pitiánerség még tőlük is újdonság: az ordas hazugságok árát a Fidesz fullajtármédiája eddig mellényzsebből kirázta, de most lapítanak, mint szarvas a fűben."

A Jobbik szerint vannak dolgok, amiket nem lehet szó nélkül hagyni, ezért Jakab Péter, a Jobbik elnöke végrehajtási eljárást kezdeményezett az Origo kiadója ellen.

"Különös tekintettel arra, hogy a jog az Orbán szoknyája mögé bújó, szerkesztőségnek látszó propagandagyárakra is vonatkozik, és bizony felelősséggel tartoznak a fideszes pártközpont megrendelésére publikált hazugságokért"

- zárul a közlemény.