Egy eltűnt, majd előkerült szegedi képviselő gyámság alá helyezését kezdeményezik helyi jobbikosok

Egy eltűnt, majd előkerült szegedi képviselő gyámság alá helyezését kezdeményezik helyi jobbikosok

"Az elmúlt években Szeged politikai nyugalmát rendre megzavarta Szabó Bálint független önkormányzati képviselő, aki beteges hazudozásairól és a valóság elferdítéséről lett hírhedt az elmúlt 15 évben" - írja sajtóközleményében a Jobbik Szegedi Alapszervezete.

Szabónak egyébként hétfőn nyoma veszett, majd a rendőrség kilenc órán át kereste, mire estére megtalálták az addig eltűnt politikust.

Ezért is tarthatták indokoltnak ezt a sajtóközleményt közzétenni.

A szervezet közleményében hozzáteszi, hogy a képviselő a politikai pályáját (fideszes kötődését követően) Vas megyei szocialistaként kezdte, ami "botrányokkal és hazugságokkal volt teli", majd működését tovább folytatta a Gyurcsány Ferenc vezette DK-ban is. A bírósági eljárások sorozatát követően sem torpant meg, ezért úgy vélik, hogy inkább orvosi problémáról lehet szó "a szegedi potyautasként" megválasztott képviselő esetében - fogalmaznak.

"A kívülállók, minden eseteben egy jó intellektusú, simulékony modorú embert láthattak, aki kedvességével még a szakembereket is megtéveszthette. Ha tovább vizsgáljuk a fent nevezett személyt, akkor a pszichiáterek egyéb megállapításait kell követnünk: személyiségvonásaik általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partnerek kihasználásával vagy promiszkuitással, házasságszédelgéssel is párosul, azaz állandó hódítási, uralkodási igénnyel. Ezt a betegséget, pedig úgy hívja a szakma, hogy pszichopata." - állapítják meg a közleményben. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ehhez hozzáfűzték azt is, "a kortünet többi tényezője is fennállhat, ezért szükséges egy átfogó elmegyógyászati vizsgálatot lefolytatni mielőbb, az esetleges pszichés betegség súlyosbodása miatt".

Szeged nyugalmának és társadalmi, politikai békéjének megvédése miatt felkérik az összes ellenzéki pártot és a kormánypártok helyi szervezetét is, hogy velük egy időben vagy hozzájuk csatlakozva kezdeményezzék az ügyészségnél Szabó Bálint gyámság alá helyezését "a magyar emberek megóvása érdekében" - zárják a sajtóközleményt.