Ezek lesznek az újraindításról szóló online konzultáció kérdései

Ezek lesznek az újraindításról szóló online konzultáció kérdései

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közelgő konzultációval kapcsolatban a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon tett közzé tájékoztatóvideót, melyben ismertette, az egyik fő kérdés az lesz:

a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell feloldani.

Egy másik kiemelt téma – mondta – a védettségi igazolványok ügye. Ezzel kapcsolatban arra kíváncsiak, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól. Dömötör kifejtette továbbá, egy kérdés mindenképpen érinti majd az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is.

Mindezeken túl több kérdést is feltesznek az éttermek, szállodák, illetve sportlétesítmények újranyitásával kapcsolatban.

Természetesen ez erősen függ a járványügyi helyzettől, de egyáltalán nem mindegy, hogy mennyien támogatják az újranyitást bizonyos biztonsági szabályok betartása mellett

– fogalmazott Dömötör.

Hozzátette, lesz továbbá még egy kérdés arra vonatkozóan, miszerint a lakosság egyetért-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek Magyarország területére, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.