Egy nap alatt több mint duplájára nőtt az elhunytak száma

Egy nap alatt több mint duplájára nőtt az elhunytak száma

1628 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 407 274 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztat oldal. 

Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 450 főre emelkedett. Mindez azt jelenti, hogy a halottak száma a hétfői adatokhoz képest több mint duplájára nőtt.

A gyógyultak száma egyébként folyamatosan nő: jelenleg 310 848  fő, az aktív fertőzöttek száma 81 976 fő. Emelkedett 93 fővel a kórházi ellátásra szorulók száma is, most 4582 koronavírusos beteget ápolnak az intézmények, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen, számuk hétfő óta két fővel emelkedett. 

Eddig 457 096 fő kapott oltást, közülük 205 720 fő már a másodikat. Az e heti oltási terv szerint megy továbbá a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer-vakcinával) és a háziorvosoknál (Sinopharm-vakcinával). Az AstraZeneca-vakcinával a háziorvosok folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását. Utóbbi korcsoport oltási tudnivalóiról részletes tájékoztatót tett közzé a koronavirus.gov.hu oldal. 

Az Országgyűlés kormánypárti többsége egyébként hétfőn megszavazta a veszélyhelyzet meghosszabbítását, kedden pedig ki is hirdették azt.