Fedélzeti kamerájuk buktatta le a hajléktalant verő rendőröket

Fedélzeti kamerájuk buktatta le a hajléktalant verő rendőröket

FRISSÍTÉS: Fegyelmi eljárás és nyomozás indult a két mohácsi rendőr ellen, mert a gyanú szerint hajléktalanokat bántalmaztak a közelmúltban a Duna-parti városban – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel. A megyei rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére azt közölte, hogy az esettel összefüggésben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indított nyomozást, ezzel párhuzamosan a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetője a járőrök ellen fegyelmi eljárást indított.

Mohácson teljesített szolgálatot az a két rendőr, akik két ottani hajléktalant vertek meg, mindezt azonban szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központban ülő kollégáiknak.

Az egyenruhásokat – egy próbaidős rendőrt és egy törzsőrmestert – a TEK rohamcsapata bilincsbe verve vitte el, írja a Blikk. Úgy tudni, a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, fiatalabb társa próbaidős.

A portál a mohácsi hajléktalanszállón megtalálta az egyik megvert áldozatot, aki azonban annyira fél a rendőröktől, hogy azt kérte, nevét ne írják le. A nehéz sorsú ember azt mondta, már régóta él az utcán, hozzászokott a nehéz helyzetekhez, azonban a rendőri megalázás teljesen kiborította.

Hajnal három körül ültem a Duna partján, és ettem. Majd’ megvett az isten hidege, tudja, akkor voltak ezek a szibériai mínuszok. Egyszer csak ezek ketten elém álltak, és belém kötöttek, hogy a késem egy centivel hosszabb a megengedettnél

– idézte fel a történteket a hajléktan férfi.

Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata

– tette hozzá.

Mint kiderült – írja a Blikk –, a párosnak nem ez volt az első esete: elvileg szúrópróbaszerűen ellenőrzik a kamerák felvételét, a két járőrt valamilyen más ügy miatt pedig már figyelték.
A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hasonló ügyben már nyomoz: szintén mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. 

A rendőrség elismerte, hogy fegyelmi eljárás indult a járőrök ellen, a bűncselekményt az ügyészség vizsgálja.