Közel 200 millió forintért rendelnek csodaszarvas-szobrot a Széll Kálmán téri Pénzmúzeumba

Közel 200 millió forintért rendelnek csodaszarvas-szobrot a Széll Kálmán téri Pénzmúzeumba

Több mint 300 millió forintért készül majd együttesen a Pénzmúzeumba kerülő Csodaszarvas és a félig a múzeumba, félig az MNB által készített aluljáróba lógó, aranyból készült „suhanó masina” - írja a Telex. 

A lap szerint a szobrokat az a Szőke Gábor Miklós készíti, akinek egyik leghíresebb hazai úgynevezett műalkotása a Groupama Aréna előtt álló Fradi-sas. A szerződések szerint a két szobor összege több száz milliós nagyságrendűre rúg, az ajánlati ár

az Arany dinamikájára 127 millió, míg a Csodaszarvasra pedig 199,5 millió forint volt.

A Magyar Nemzeti Bank legújabb beruházása a Széll Kálmán téren a megszerzett Postapalota felújítása mellett a a Széll Kálmán teret a Krisztina térrel összekötő aluljáró kiépítése. A HVG korábban írról írt, hogy közel 1 milliárd forintot költ az MNB a beruházásra, mert 

"a Széll Kálmán téri metrókijárat és a Krisztina körút között mindössze 1 méteres szintkülönbség van, a gyalogosforgalom jelenleg mégis a Várfok utcán keresztül, mozgólépcsőn vagy gyalogos lépcsőn megoldott, nehézséget okozva a naponta sok ezer arra járó idős ember, babakocsit toló szülő, a metrócsatlakozáshoz csomagokkal igyekvő gyalogos számára”.

Ebbe az aluljáróba kerül tehát az egyik szobor, az Arany dinamikája, míg az épületen belülre készül el a csodaszarvast ábrázoló alkotás.