Még 22 milliót legombol a Fejér megyei adófizetőkről a fideszes és a baloldali milliárdos gazdasági koalíciója

Még 22 milliót legombol a Fejér megyei adófizetőkről a fideszes és a baloldali milliárdos gazdasági koalíciója

Pár tízezer forint híján 22 millió forinttal drágul meg a brüsszeli forrásból is finanszírozott Dunaújváros, Kulcs, Rácalmás, Pusztaszabolcs, Almásfüzitő, Dunaalmás, valamint Neszmély településeken megvalósítandó szennyvíztisztító telep és csatornahálózat fejlesztési feladatainak ellátása – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben szerdán megjelent hirdetményben. A beruházás pikantériája, hogy

igazi nagykoalícióban valósul meg:

az M-E 2020 Konzorciumban az M betű természetesen a felcsúti milliárdos oligarcha-gázszerelő Mészáros és Mészáros Kft.-jét jelöli, míg az E betű Dunai Györgynek a, K&H-botrányban és egyéb gazdasági bűncselekményekben is érintett, a korábbi baloldali kormányokhoz kötődő milliárdosnak az EuroAszfalt Kft.-jére utal.

A mostani áremelkedés okáról, mely a beruházás árát 5 milliárd 835 millió 300 ezerről 5 milliárd 877 millió 282 ezer 574 forintra emeli, a hirdetményben azt írták, a szerződésmódosítás indokait a Mérnökhatározat rögzíti, ebben részletesen feltüntették a felmerült akadályokat. A vállalkozók egyes szennyvízátemelők vonatkozásában nem tudták lefolytatni a végleges műszaki átadás-átvételt, ugyanis az áramszolgáltató a végleges energiaellátás biztosítását nem építette ki – írják.

November végén számoltunk be arról, hogy a csatornahálózat- korszerűsítési gigaprojekt keretét a kormányzat egy forint híján 50 százalékkal, 105 milliárd forintra emelte a felmerülő pótmunkák miatt. Vélhetően ennek a keretösszegnek része a mostani, 22 milliós pluszpénz is.

Számolatlanul önti a pénzt a NER a csatornafelújításba

Csaknem 50 százalékkal, egy forint híján 105 milliárdra emelte a kormányzat az EU által is finanszírozott észak-magyarországi szennyvízelvezetési és -tisztítási, hulladékgazdálkodási és az ivóvízminőség-javító beruházások keretét - jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítőben. A tájékoztatás szerint a nem mindennapi keretösszeg-emelésre a pótmunkák miatt volt szükség, melyet az ajánlattevő a kellő alapossággal eljárva sem láthatott előre.