Simon mondta - miért törölte ki véleményét a fideszes képviselő?

Simon mondta - miért törölte ki véleményét a fideszes képviselő?

Földi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselő keddi Facebook-posztjában arról írt, hogy "a Fidesz-kormány ámokfutásnak köszönhetően a Nyíregyházi Kórházban leállhat a baleseti, a szülészeti-nőgyógyászati, urológiai és a sebészeti ellátás is."

Az ellenzéki párt képviselője úgy fogalmazott, "Orbán és bandája teljesen tönkreteszi a megyénkben az egészségügyet is! Hol van ilyenkor a megyénk hat “bátor” képviselője? Merre bujkálnak? Az emberek szemébe mernek nézni? Azonnal tegyenek lépéseket a megye érdekében!"

Földi István csütörtöki bejegyzésében aztán egy igen érdekes dologra hívta fel a figyelmet: a keddi posztja alatt kommentben Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő is megjelent, aki azt állította, hogy

megtörtént a megállapodás a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház és az intézmény szakorvosai között, majd "felesleges hisztériakeltésről" és az "emberek rémisztgetéséről" írt.

Simon azt is megjegyezte: "Önök csak erre képesek! A Fidesz teszi a dolgát, hogy az embereknek jobb legyen!"
Ami azonban igazán pikánssá teszi a dolgot az az, hogy a fideszes országgyűlési képviselő alig 20 perc után törölte is a kommentjét.

Hogy miért, az rejtély Földi számára is, aki az alábbi kérdéseket tette fel Facebook-oldalán:

  • Talán 20 perc alatt megváltozott a véleménye és már nem gondolja helyesnek az Ön által leírtakat? 
  • Talán rájött arra, hogy mégsem hisztériakeltés az, ha valaki kiáll a megye orvosai, egészségügyi dolgozói, illetve annak a lakossága mellett? 
  • Talán rájött arra, hogy mégis bajban van a magyar egészségügy? 
  • Talán rájött arra, hogy az igazság leírása az nem egyenlő az emberek rémisztgetésével?  

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője szerint azt látja már az egész ország látja, hogy a kormány mire képes, de most legfőképpen a magyar egészségügyben dolgozók. Hozzátette, de lesz ennek még böjtje. Hamarosan. Akkor majd mindenki elnyeri méltó büntetését.

Földi István kiemelte, a Fidesz valóban teszi a dolgát, csak éppen egy maroknyiért.

"Orbánért, Tiborczért és Mészárosért. Csak éppen az ország lakosságát felejtették el…"

Az ügy kapcsán megkerestük a jobbikos politikust, aki lapunknak elmondta,

"Simon Miklós országgyűlési képviselő úrnak előbb talán tájékozódnia kellene, mert olyan helyzetbe kerül, hogy nem valós dolgokat ír, ami miatt arra kényszerül, hogy törölnie kell a kommentjét. Ez pedig nagyon gáz."