Jakab Péter: a Fidesznek a párizsiról a proli, nekem a Fideszről nem a kormány, hanem a tolvaj szó ugrik be

Jakab Péter: a Fidesznek a párizsiról a proli, nekem a Fideszről nem a kormány, hanem a tolvaj szó ugrik be

A Jobbik elnöke Facebook-posztjában reagált az elmúlt napok fideszes prolizására. Mint ismert, a kormánypropaganda egyik legismertebb alakja, Bayer Zsolt az Orbán-alagút ügyet felhasználva egészen elképesztő stílusban sértegette az ellenzéki szavazókat.

Bayer Zsolt szerint csak a "legalja lumpenprolik" gyűlöletét szítja az Orbán-alagút

A fideszes propagandasajtó még az Orbán-alagút ügyét is arra használja, hogy szándékos tovább fokozza a társadalom megosztottságát, és alpári stílusban sértegesse az ellenzéki szavazókat. Most Bayer Zsolton volt a sor, aki a Magyar Nemzet nevű kormánylapban mutatta be a védekezés irányát: a(z övön aluli) támadást.

Később megkérdeztük Pék Szabolcsot, az Iránytű Intézet elemzőjét, hogyan látja az önálló életre kelt parizeres sztorit. Pék elmondta, ez még visszaüthet a Fideszre, emellett egyértelművé vált, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt évek kormányzása alatt mennyire eltávolodott a társadalomtól, és milyen megvetéssel képes az állampolgárok egy jelentős részéről beszélni.

Mitől ütött ekkorát a parizeres szelfi? Valójában kiket és miért nevez prolinak a Fidesz?

Nem túlzás azt állítani, hogy nagyjából egy hete, február 18-án Jakab Péter berobbantotta a Facebookot a mindössze nyolc szóból, egy szmájliból és egy szelfiből álló posztjával. A parizeres sztori ezután önálló életre kelt; a Jobbik miniszterelnök-jelöltje két alkalommal is reagált a kormánypárti interakciókra, de még egy másik ellenzéki párt, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea is úgy érezte, részese lesz a történetnek.

Jakab Péter mostani bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy

10 év fideszes kétharmad után Magyarország az Unió második legszegényebb nemzete.

Na ezért van az, hogy sokaknak már a parizer is luxus A Fidesznek persze nem a luxus szó ugrik be a párizsiról, hanem a...

Közzétette: Jakab Péter – 2021. február 25., csütörtök

Mint írja, "a Fidesznek persze nem a luxus szó ugrik be a párizsiról, hanem a proli. Nekem meg nem a kormány szó ugrik be a Fideszről, hanem a tolvaj. Tolvaj, aki még le is prolizza azt, akit meglopott."

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint "2022-től helyre kell tenni a dolgokat."