A Nébih újabb horror vágóhidat függesztett fel, a videó után többet biztosan nem eszik húst

A Nébih újabb horror vágóhidat függesztett fel, a videó után többet biztosan nem eszik húst

Súlyos jogsértések miatt azonnali hatállyal fel kellett függeszteni Pest megyében egy sertésvágóhíd működését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)az MTI-vel csütörtökön.

Már az üzem udvari részén akadtak hiányosságok: a jelöletlen élelmiszerek mellett olyan jelölt tételeket tartottak itt, melyek címkéjük szerint 0-6°C közötti hőmérsékleten tárolandók - írja a Nébih, akik hozzátették, az ellenőrök üzem szerte takarítatlanságot és koszt tapasztaltak. A padozat, a mennyezet, az oldalfal, valamint a magaspálya az egység több helyiségében koszos, rozsdás volt, több helyen pergett a festés. A higiénikus kézmosás feltételei sem voltak mindenhol adottak és volt olyan kézmosó, ahol még meleg víz sem volt. Akadt helyiség, ahol a kézmosók közül többet nem kötöttek be megfelelően, így a szennyvíz a padozatra folyt.

Az már csak hab volt a tortán, hogy az eszközfertőtlenítők jelentős része nem működött, ugyanakkor az üzemelők között akadt, aminek a hőmérséklet kijelzője rossz volt, míg a vágóhíd szennyes övezetében a „pályára emelő” horgokat az egyik kommunális hulladéktároló kukán helyezték el.

A Nébih a súlyos élelmiszerhigiéniai és -biztonsági problémák miatt az ellenőrzéskor azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét. A helyszínen fellelt több mint 12 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszernek pedig megtiltotta a forgalomba hozatalát és haladéktalanul elrendelte a forgalomból történő kivonását.