Letartóztatták az SZFE-s maszkot viselő nőt megkéselő támadót

Letartóztatták az SZFE-s maszkot viselő nőt megkéselő támadót

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró – nem végleges végzésében – azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon – közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a 37 éves férfi pár nappal ezelőtt egy csepeli autóbuszon szúrta arcon a nőt. A sértett ugyanis olyan maszkot viselt, amelynek felirata egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz való tartozására utalt.

Közzétette a BRFK a csepeli buszos késelésről készült videót

Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, csütörtök reggel a csepeli Szent Imre téren várakozó 151-es buszon egy női utason SZFE-s maszk volt, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel való szolidaritásként terjedt el, miután az oktatási intézményt kisajátította a kormányzat. A maszk miatt szóváltás alakult ki, majd egy férfi késsel megsebezte a nő arcát.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján a férfi letartóztatását elrendelte. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

A kerületi ügyészség a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez – írták.

(MTI)