Galgóczi Ágnes szerint megfontolandó az iskolák és üzletek bezárása

Galgóczi Ágnes szerint megfontolandó az iskolák és üzletek bezárása

Az Operatív Törzs ugyan egyelőre nem tartja indokoltnak az iskolák digitális oktatásra történő átállását, Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője a Hír Tv-ben arról beszélt, szerinte

megfontolandó lenne két hétre bezárni a tanintézményeket.

Galgóczi Ágnes – aki maga is gyakran szerepel az operatív törzs sajtótájékoztatóin –, a kormánypárti televízió műsorában arról beszélt, a járványügyi adatok azt mutatják, a gyerekek között is erőteljesen terjed a fertőzés, így el kellene gondolkodni azon, hogy újra teljesen digitális legyen az oktatás.

Úgy véli azonban, elég lenne csak két hétre átállni, hiszen ennyi idő alatt annyit lehetne haladni az oltásokkal, hogy hatékonyan meg lehessen fékezni a járványt. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) egyébként pénteken nyílt levélben kérte Orbán Viktort arra, hogy a harmadik hullámban felfutó fertőzések miatt rendelje el a távoktatást.

Galgóczi arról is beszélt, a kontaktusok számának csökkentésére érdemes lehet bevezetni a tavaszihoz hasonló rendszert, azaz: két hétig csak az alapvető fontosságú üzletek, élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankok és posták legyenek nyitva.