Szlávik János szerint elképzelhető, hogy szigorítani kell

Szlávik János szerint elképzelhető, hogy szigorítani kell

Kásler Miklós után Szlávik János is arról beszélt, hogy az ún. harmadik hullám erősödése miatt szigorításokra lesz majd szükség. 

Szlávik a közmédia műsorában elmondta, hogy az intézkedéseken kívül egyelőre csak a védőoltással lehet védekezni a járvány ellen, ezért fontos, hogy minél többen minél hamarabb megkapják az első oltást.

Mivel még nem áll rendelkezésre elég oltóanyag, több országban is elkezdték kitolni az első és a második oltás közötti időt az adott vakcina alkalmazási útmutatójában leírt maximális időig, így több ember kaphatja meg az első adagot, amely már ad valamennyi védettséget - mondta. Véleménye szerint ez helyes módszer, amíg nincs elég vakcina.

Szlávik János szerint egyes országokban azzal is kísérleteznek, hogy a második oltáskor nem ugyanazzal a vakcinával oltanak, mint az első alkalommal, ezzel próbálva magasabb hatékonyságot elérni. Ezek még csak kísérletek, amelyeknek nem ismertek az eredményei, ezért egyelőre ragaszkodni kell ahhoz, hogy mindkét oltás ugyanazzal a vakcinával történjen - érvelt a főorvos.