Stadionokat is bevonna az oltási programba Karácsony Gergely

Stadionokat is bevonna az oltási programba Karácsony Gergely
"Nyitni most nem lehet, további, átmeneti korlátozások bevezetése elkerülhetetlennek látszik".

– írja Karácsony Gergely szerda délután közzétett Facebook-bejegyzésében. 

A főpolgármester úgy érvel, drámaian alakulnak a magyar járványadatok, ráadásul az egyébként is kivéreztetett magyar egészségügyre a koronavírus új mutációja még nagyobb terhet ró. Hozzáteszi, szerinte ezt a terhelést tovább súlyosbítja, hogy

"a felelőtlen kormányzati beavatkozás miatt több mint 5000 orvos és ápoló hagyta el az egészségügyi ellátórendszert". 

Bár azzal egyetért, hogy egyre nehezebb a korlátozásokkal együtt élni, de úgy véli, hogy az újabb szigorítások "nem lesznek népszerű döntések, de ésszerűek biztosan". 

Miközben kárhoztatom a kormányt az átgondolatlan és rosszul kivitelezett egészségügyi jogállási szabályok miatt, hogy ezzel tovább növelték az amúgy is meglévő bajainkat, aközben biztatom arra, hogy a járvány megfékezése érdekében merjen nehéz döntéseket is meghozni

– fejtette ki a posztban Karácsony, aki arra is bátorít, hogy "még bírni kell egy ideig" a vírus terjedésének lelassítása és az egészségügy terhelésének optimalizálása érdekében. 

Ugyanakkor az oltások felgyorsítását elősegítendő, a főpolgármester partnerséget is kínál, amihez a "budapesti oltási tervet" javasolja. Álláspontja szerint új oltási pontok felállítására van szükség, ezzel pedig szabadtéri helyszínek bevonását sürgeti az oltási tervbe, mert úgy látja, ezáltal jóval több embert lehetne biztonságosan fogadni. 

Nem lesznek a magyar stadionokból tömeges oltási központok

Az Egyesült Államok kormányzata élni kíván a National Football League, az NFL - a legnagyobb amerikaifutball-szövetség - ajánlatával, és a szervezet összes stadionját tömeges oltási helyként fogja használni - adta hírül az MTI február 8-án, hozzátéve, hogy már addig is folyt a koronavírus elleni immunizálás az NFL 7 stadionjában.

"Ilyenek lehetnének a stadionok, van belőlük elég"

– fűzte hozzá Karácsony, majd leszögezte azt is, hogy Budapest is készen áll erre a célra köztereket biztosítani. 

Szintén fontolóra bocsátaná, hogy a vakcinák beadásában további, arra alkalmas szakemberek is segítsék a háziorvosok munkáját. Úgy gondolja, bár nehéz hetek várnak még ránk, de addig is ki kell tartanunk.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.