Alighogy visszatért a Maldív-szigetekről a kormány luxusrepülője, Fürjes Balázs a NER-arisztokrácia urizáló életmódját bírálta

Alighogy visszatért a Maldív-szigetekről a kormány luxusrepülője, Fürjes Balázs a NER-arisztokrácia urizáló életmódját bírálta

Szokták mondani, a magyar politika mindig tartogat meglepetéseket, nos, a mai nap legalábbis ezt igazolja. Nem várt helyről kapott kritikát a fideszes elit: a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, Fürjes Balázs, a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár online fogadóóráján kendőzetlen őszinteséggel (?) válaszolt arra a kérdésre, mit gondol "a NER-arisztokrácia bulvárlapokból visszaköszönő, urizáló életmódjáról” - vette észre a Blikk.

Az államtitkár nem fogta vissza magát, keményen odaszólt az olykor arcpirítóan magamutogató, luxussal hencegő fideszes párttársainak.

Fürjes úgy fogalmazott, 

"Egész egyszerűen azt gondolom, van olyan életmód, van olyan luxus, van olyan gyarapodás, vannak olyan szokások, amiket egy politikus nem engedhet meg magának, különösen, ha hatalmon van, és különösen, ha tíz éve van hatalmon. Az embereket joggal bosszantja az urizálás. Aki nem tud lemondani a luxusról, a méregdrága órákról, a sportkocsikról, a luxusutazásokról, az egész egyszerűen ne álljon politikusnak. Ennyi."

Konkrét neveket ugyan nem említett, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 11. évében azonban nem túl nehéz kitalálni, pontosan mely kormánypolitikusokra utalhatott.