Így kell tisztára mosni tízmilliókat 69 évesen

Így kell tisztára mosni tízmilliókat 69 évesen

Egy 69 éves naki asszonyt azzal gyanúsítanak, hogy legalább 50 millió forintnyi bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt, közölte Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A rendőröknek információjuk volt arról, hogy egy Tolna megyei nő egy ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, amelyekre büntetendő cselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre  jellemzően Ghánába – küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított, tájékoztat a police.hu.

Mint írták, a nő több éven át számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést engedett az általa interneten megismert ember kérésére.

A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

A 69 éves asszonyt kedden fogták el, pénzmosás gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és csütörtökön a Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét, adta hírül az MTI.