Németországban már leugorhatunk az Aldiba gyorstesztet vásárolni

Németországban már leugorhatunk az Aldiba gyorstesztet vásárolni

Kicsit több, mint 9000 forintért (24,99 euróért) lehet öt koronavírus-gyorstesztet vásárolni a német Aldi boltjaiban - írja a 444.hu a Német Spiegel hetilap cikke alapján. A tesztek iránt olyan nagy volt a kereslet az első napokban, hogy jobban fogytak, mint az első hullám idején a wc papír.

Kiderült, hogy ki fogja gyártani a védettségi igazolványokat

Az ANY Biztonsági Nyomda 2023.03.01-ig szóló szerződést írt alá a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal a védettségi igazolványok szállítására vonatkozóan - vette észre a Portfólió a BÉT-en közzétett közleményben. A szerződés szerint az ANY gyártja és postai szolgáltatónak történő átadásra előkészíti az igazolványokat.

Az Aldi egyébként az egyetlen áruházlánc, aminek a német kormány egyelőre engedélyezte a gyorstesztek árusítását, a szabály pedig az, hogy egy vásárló egyetlen, öt darab tesztet tartalmazó csomagot vásárolhat, ezzel kerülve el, hogy fölvásárolják a teljes készletet. A Spiegel kiemeli, hogy a AESKU Parpid márkájú teszt a leírása alapján 88 százalékos hatékonysággal szűri ki a fertőzötteket.

A Telex a magyarországi Aldit is felkereste, ahol közölték, hogy náluk jelenleg nincs tervbe véve gyorstesztek árusítása.