Magyar zászlókkal ékesítették fel az ünnepre Sepsiszentgyörgyöt, a román széljobber őrjöng

Magyar zászlókkal ékesítették fel az ünnepre Sepsiszentgyörgyöt, a román széljobber őrjöng

Magyar nemzeti trikolórokkal várja a március 15-i ünnepet Sepsiszentgyörgy. A piros-fehér-zöld zászlók szúrják George Simionnak, a soviniszta Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnökének szemét, aki ma Facebook-videóban méltatlankodott emiatt.

Parlamenti képviselőként arra kérem a román állami hatóságokat, hogy sürgősen lépjenek közbe Sepsiszentgyörgy központjában a törvényes rend helyreállítása érdekében. Lesz egy jogalkotási kezdeményezésem is a büntetések szigorítására – közölte Simion.

Erdély Romániáé volt, most is Romániáé és Romániáé lesz, nem megengedhető, hogy az ország közepén Magyarország és kitalált régiók zászlója lobogjon

– tette hozzá.

Az AUR 9 százalékos eredményt ért el a 2020. december elején rendezett romániai választásokon. Simon tevékenységét azzal kezdte, hogy alkotmánymódosítási indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy betiltsák az „etnikai alapon szerveződő politikai alakulatokat”. Simionék ezzel az RMDSZ-t kívánták volna illegalitásba kényszeríteni.

A román parlamentbe bekerült széljobbos párt máris „bemutatkozott"...

Az RMDSZ-nek nincs mit keresnie Románia parlamentjében, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) az etnikai alapon szerveződő politikai alakulatok betiltását célzó alkotmánymódosítást kezdeményez - közölte hétfőn George Simion, a vasárnapi választások nyomán parlamenti képviselethez jutott új nacionalista párt társelnöke.

Az AUR a járványügyi korlátozásokkal elégedetlenkedők és vírustagadók körében szerzett népszerűséget, tüntetéseket szervezett Bukarestben a védőmaszk kötelezővé tétele ellen.