Tizenkét év házasság Rogán Antallal nem volt elég, hogy Rogán Cecília tudja, mikor, mit ünneplünk?

kokárda
Illusztráció
Shutterstock

Az idő valahogy mindig azt bizonyítja, hogy megéri bejárni a történelem órákra, na meg figyelni is.

Március 15-én hazánk az 1848-49-es magyar szabadságharcra és forradalomra emlékezik. Ez a nap jelképpé vált: nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Sokan ilyenkor kokárdát tűzünk, s piros-fehér-zöldbe öltöztetjük szívünket, nemzetiszín lobogóval díszítjük városainkat, épületeinket, műemlékeinket.

Olybá tűnik azonban, Rogán Antal propagandaminiszter volt felesége, Rogán Cecília egy kissé elvétette a dolgot, ugyanis Instagramján 56-os gifet rakott magára a nemzeti ünnep kapcsán megosztott fotóján. A lelkesedést pedig sokszor illik értékelni, de talán e fölött egy kicsit nehezebb lehet szemet hunyni. Ennek apropóján megkérdeztük Beleznay Zsuzsannát, a Jobbik család- és nőpolitikáért felelős képviselőjét, ő hogyan vélekedik a malőrről.

Rogán Cecília kicsit félresikerült posztot osztott meg magáról a közösségi médiában. 

A poszt az félresikerült, de valójában nagyon jól tükrözi az egész kormány hozzáállását az általuk vallott értékekhez. A felszínen azt próbálják láttatni, hogy ők mennyire keresztények és mennyire nemzetiek, de van, amikor "hiba csúszik a rendszerükbe". Ez ennek a mintapéldája. Ez a kormány pont annyira álnemzeti, mint amennyire álkeresztény.

Egy közszereplőtől, akinek a véleménye hatással van egy bizonyos csoportra, mindenképpen elvárható, hogy tisztában legyen ezekkel az alapvető dolgokkal?

Úgy gondolom, hogy egy politológustól – hisz Rogán Cecília, ha jól tudom, alapszakmáját tekintve politológus – ez elvárható lenne.

Milyen üzenetet közvetít ezzel Rogán Antal volt felesége a követőinek?

Alapvetően a nemzeti életérzést szeretné átadni a követőinek kicsit lazább, divatosabb formában, amivel semmi probléma nincs. Itt tényleg az a fő gond, hogy ez alapján a kép alapján az derül ki, hogy az a hölgy, aki 12 évig volt Rogán Antal felesége, aki a magát nemzetinek valló kormánynak a vezetésében jelentős szerepet tölt be, nincs tisztában azzal, hogy a tegnapi napon az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk és nem az 1956-os eseményekre.

Mit feltételez Rogán Cecíliáról az, ha nincs tisztában egy magyar nemzeti ünneppel?

Hogy nem csak Magyarország jelenével nincs tisztában, hanem a múltjával sem.

Egy ilyen baklövést hogyan lehetne helyrehozni?

Azt nem mondhatom, hogy tanulja újra a történelmünket, de azt mondhatom, hogy még a valós jelenünkkel ismerkedjen meg!

 

Portálunk megpróbálta elérni Rogán Cecíliát is, hogy reflektáljon hétfői, az Instagramon közzétett fotójával kapcsolatban, cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz tőle. A fotó egyébként már gif nélkül látható #március15🇭🇺 aláírással.

Rogán Cecília és március 15-e?
Instagram / Rogán Cecília