Bukhatjuk a foci-Eb rendezést

Bukhatjuk a foci-Eb rendezést

A Telex idézi Alexander Ceferin az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének a Skysportsnak adott interjúját. Ebben az UEFA elnöke az idénre halasztott Európa–bajnokságról azt mondta, mind a 12 rendező városnak garantálnia kell, hogy nézőket engednek be a stadionokba.

A 12 rendezőnek, így Budapestnek is április hetedikéig jeleznie kell, mennyi nézőt tudnak beengedni a stadionokba. Az UEFA végrehajtó bizottsága április 19-én ül össze, és akkor hoznak végső döntést, milyen keretek közt rendezik meg az eseményt.

Ideális esetben 12 országban rendezzük meg a tornát, de ha ez nem lehetséges, akkor 11 vagy akár 10 ország rendezheti meg a meccseket

- mondta a szlovén sportvezető.

Budapest továbbra is Eb-házigazda lenne

Jeleztük, hogy kitartunk az Eb-rendezés mellett! A határidőig a szakemberek álláspontja alapján jelezzük az UEFA-nak, mennyi néző, milyen feltételek melletti beengedése reális Budapesten

- ismertette hivatalos álláspontját az MLSZ a Telexnek.

Magyarország tavaly novemberben Izland 2-1-es legyőzésével jutott ki az Európa-bajnokságra. A tervek szerint a címvédő Portugáliát június 15-én (18 óra), a világbajnok Franciaországot június 19-én (15 óra) fogadja a Puskás Arénában, míg a németekkel szemben Münchenben játszik 23-án. Azzal az összecsapással zárul a csoportkör.