Újabb, ezúttal Fidesz-közeli köztisztviselőket kritizálnak egy külföldi luxusút miatt

Újabb, ezúttal Fidesz-közeli köztisztviselőket kritizálnak egy külföldi luxusút miatt

Járványhelyzet alatti luxusnyaralás miatt került kritikák kereszttüzébe Orosháza jegyzője és férje, aki szintén jegyzőként dolgozik a Békés Megyei Önkormányzatnál.

Dr. Szabó Ervin orosházi jobbikos önkormányzati képviselő egy Facebook-posztjában arról írt, a város jegyzőasszonya, Dr. Horváthné dr. Barta Edit férjével, Horváth Mihállyal együtt „a napokban luxusnyaralásra ment egy egzotikus helyre”, az eddigi információk szerint Dominikára.

„Tették ezt úgy, hogy Orbán Viktor hetek óta arra inti a magyarokat, hogy halasszák el luxusnyaralásukat, ne utazzanak Maldív-szigetekre, Dominikára vagy Dubajba, mert onnan jönnek a legveszélyesebb mutánsok”

- emlékeztet Szabó Ervin, noha pont tegnap este érkezett haza a kormányközeli személyeket napi szinten luxus-üdülőhelyekre szállító magángép Dubajból, fedélzetén nagy valószínűséggel Mészáros Lőrinccel és új feleségével, Várkonyi Andreával. Mivel a gép menetrend szerinti járatként keresi fel a Maldív-szigeteket és Dubajt, látható módon a NER-elit nem vette túl komolyan azokat az intelmeket, amiket a miniszterelnök a hétköznapi emberek felé kommunikált.

Szabó Ervin posztjában úgy fogalmazott, a Simonka Györgyhöz „köthető”, több milliós fizetéssel rendelkező jegyzőházaspár mit sem törődik azzal, hogy fegyelmezetten betartsa a járványügyi szabályokat, és az itthoni kijárási korlátozások elől elmenekülnek a luxusba.

A jobbikos politikus az orosházi polgármesternek és a megyei elnöknek címezve azt írta,

„Az a helyzet, tisztelt polgármester úr és elnök úr, hogy az itt Dél-Békésben élők többsége lassan egy éve betartja a járványügyi szabályokat és közben szép lassan tönkremegy! Ők már a vírustól függetlenül idén sem fognak elmenni nyaralni. (…) Az urizálás tudom, nem idegen önöktől és folyamatosan hazudnak nekünk, miközben nem biztosítanak bértámogatást a dolgozóknak, fizetett pótszabadságot az otthon maradt szülőknek, magasabb álláskeresésit a munkanélkülieknek, támogatást a bezárt kis-és közép vállalkozóknak és egyáltalán semmilyen megbecsülést nem kapnak az egészségügyi dolgozók.”

Az esetet nem csak Szabó Ervin jegyezte meg, hanem érdekes módon a korábbi partnerei ellen forduló, büntetőeljárás alatt álló Simonka György is, aki egy írásában elismerte, hogy az urizálásokban érintett személyeket az ő kérésére nevezték ki korábban, viszont

„Kinevezésük után a munkájukat rögtön úgy folytatták, hogy a saját jövedelmüket milliós nagyságrendekkel emelték meg. Milliós jutalmak és fizetések, fullos irodák, titkárnők, alelnöki tisztségek, személyi fotósok és mindenkinek szolgálati autó, sofőrrel. (…) Még látszatból sem éreznek együtt velünk, ami igazán nehéz lenne a Karib-tenger fényűző partjáról.”