Egy perc csend: szerda délben leáll Budapest tömegközlekedése a koronavírus áldozatainak tiszteletére

Egy perc csend: szerda délben leáll Budapest tömegközlekedése a koronavírus áldozatainak tiszteletére

Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékezünk meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit – közölte a főpolgármester.

Karácsony Gergely Facebook-posztban jelentette be, hogy március 24-én déli 12-kor egy rövid percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, hogy „osztozzunk azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány.”

„Ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek, és azoknak is, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városainkat és Magyarországot.”

A vírus nem válogat, nincs kormánypárti járvány és ellenzéki járvány, miként nincs kormánypárti oltás és ellenzéki oltás sem – írta.

„Kérek mindenkit, tartson még a – tudom – fogyatkozó türelem! Még ki kell bírnunk, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! És aki teheti március 24-én délben csatlakozzon az egy perces csend kezdeményezéshez – nem csak Budapesten.”

– fogalmazott Karácsony Gergely.