Eláll a kormány a balatoni gigaberuházástól

Eláll a kormány a balatoni gigaberuházástól

Saját közösségi oldalán jelezte Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy a kormányzat elállt a balatonvilágosi volt úttörőtábor területére tervezett 92 lakásos lakópark terveiről.

A képviselő emlékeztetett, hogy a lakosság és az Aligai Fürdőegyesület azonnal összeszerveződött és minden fronton elindította az épület elleni tiltakozó akcióját. Hozzátette, hogy őt is megkeresták, hogy ellenzéki képviselőként a Parlamentben is hangot adjon a tervezett betonmonstrum építése ellen. Nemrégiben arról kérdezte a kormányt, hogy miért nyilvánították kiemelt fejlesztési területté ezt a magáningatlant, mellyel felülírnak minden helyi építési szabályt.

Mint írta, a beruházás azonnali leállítását követelte ám, válaszok helyett csak "mellébeszélés volt a kormányzat részéről." Potocskáné szerint a világosi-ügy országos szintre lépett. Egyre nagyobb nyomást gyakorolt a kormányra, valamint a térség kormánypárti képviselőjére a lakosság és az ellenzék tiltakozása.

"Csütörtökön találkoztam Takács Károllyal, Balatonvilágos polgármesterével, aki már jelezte, hogy készítik a periratokat az építési engedély megtámadására. Ezt még pénteken be is nyújtották."

Végül hétvégére aztán jött az átütő fordulat, ugyanis a fideszes képviselő Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában egyértelműen az építkezés ellen érvelt. Úgy véli, itt már érezhető volt, hogy az ellenállás elérte azt a szintet, amely a kormányzatot visszavonulásra fogja kényszeríteni.

"Ezt a balatoni beruházást a közös fellépéssel most sikerült megakadályozni, de garanciák kellenek arra, hogy a jövőben sem fogják ezt megépíteni. Ezért küzdünk tovább. Közösen"

- zárta bejegyzését a Jobbik politikusa.

Összefogással bármi sikerülhet! Még három hét sem telt el azóta, hogy megérkezett a kormányhivatal építési engedélye a...

Közzétette: Potocskáné Kőrösi Anita – 2021. március 23., kedd