Fordulatos meccsen ikszeltünk a lengyelekkel

Fordulatos meccsen ikszeltünk a lengyelekkel

Sikeres Eb-selejtezősorozat és Nemzetek Ligája után kezdte a 2022-es világbajnoki selejtezősorozatot a magyar válogatott, és Marco Rossi fiai a lengyel vendégek ellen ott is folytatták, ahol az előző év végén abbahagyták. A meccs elején, rögtön a 6. percben Fiola remek hosszú indításával Sallai sétált be a kapuig, majd helyezte a labdát a rövid alsó sarokba (1-0).

Az első félidő egyébként lengyel mezőfölénnyel, de magyar helyzetekkel telt, és jó volt látni, hogy a fehér mezes magyar srácok pariban vannak a magasabban jegyzett ellenféllel szemben is.

A második félidő elején kicsit feljebb jöttek a lengyelek, ám az 53. percben egy vendégkapu előtti kavarodás után Szalai Ádám emelte be a labdát a hálóba, megnyugtatónak tűnő, kétgólos előnyt szerezve (2-0).

„Megnyugtatónak tűnő” – írtuk az előbb, mert nem volt az. Ugyanis az 53 perc alatt összehozott fórt 54 másodperc (!) alatt ledolgozták a polákok. A piros mezesek az 59. percben cseréltek, bejött Piatek és Jozwiak. Jó cserének bizonyultak…

Előbb Piatek lőtt közelről Gulácsi kapujába (2-1).

Majd rögtön a középkezdés után Jozwiak egyenlített (2-2), így zúdítva hideg zuhanyt a nyakunkba.

Szerencsére nem omlottak össze a mieink, aminek meg is lett a jutalma, a 78. percben egy beívelést Willi Orbán pöckölt a lengyel kapuba (3-2).

Az ellenfél természetesen nem adta fel, a Bayern világklasszis sztárját, az addig szó szerint semmit nem mutató Lewandowskit csak egyszer hagytuk üresen, aki 15 méterről nem hibázott (3-3).

A végén még Fiola Attila szedte össze második sárga lapját, így pár perccel korábban mehetett zuhanyozni.

Összességében nem vallottunk szégyent, de ha azt nézzük, hogy folyamatosan mi vezettünk, és nem lehetett érezni az ellenfélben az átütő erőt, mégis kicsit keserű lehet a szánk íze.

A csoport többi meccsein Anglia hazai pályán simán, 5-0 arányban verte San Marinót, míg Albánia idegenben győzött Andorra ellen 1-0-ra.