Jobbik: Orbán Viktor "hétről hétre egymásnak szögesen ellentmondó dolgokat mond"

Jobbik: Orbán Viktor "hétről hétre egymásnak szögesen ellentmondó dolgokat mond"

A Jobbik friss, pénteki közleményében élesen reagált Orbán Viktor járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos kijelentéseire. A párt szerint következetlen a miniszterelnök kommunikációja a nyitás kérdésében is. 

Közleményükben emlékeztetnek, hogy három héttel ezelőtt "a Háry Jánost hetente megszégyenítő Orbán" a Kossuth rádióban még azt nyilatkozta: 

Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk.

Ma azonban ugyanebben a műsorban úgy fogalmazott: 

Bennem nincsenek kétségek, szabad nyarunk lesz. Úton vagyunk a szabadság felé. 

Orbán Viktor: A kijárási tilalom este 10-re tolódhat, az iskolák április 19-én nyithatnak

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli szokásos rádió nyilatkozatában a megszokott menetrendet követve először is közölte a friss a járványügyi adatokat: 275 embert elvesztettünk 11 823 ember van kórházban 1480 ember van lélegeztetőgépen. - majd hozzátette, hogy 10 343 tartalékágy és több mint ezer lélegeztetőgép áll rendelkezésre. A végső tartalékokhoz eddig még nem kellett hozzányúlni.

Viszont a Jobbik közleménye rámutat, hogy a kettő között legalább két hónap különbség van. 

Úgy vélik, "ez az egész kezd ahhoz hasonlítani, amikor a várban a rutinos trükközők »Itt a piros, hol a piros?« játékkal verték át és fosztották ki a hiszékeny járókelőket és a jóhiszemű embereket". 

Azt is felidézi a párt, hogy

februárban Orbán még arról beszélt, hogy ha a kínai vakcinával is elkezdenek oltani Magyarországon, akkor húsvétig 2,5 millió, júniusra pedig 6 millió magyar állampolgár lesz beoltva.

Ugyanakkor hozzáteszik: a magyar lakosság ellenérzései ellenére több mint egy hónapja el is kezdték – Európában szinte egyedüliként – kínai vakcinával oltani a regisztráltakat. 

A kormányfő ma reggel a rádióban már arról beszélt, hogy – noha oltópontból van elég – egyelőre nincs elég vakcina, ezért nem tudunk több embert védetté tenni. A Jobbik ezt is kritikával illette és feltette a kérdést: "A kínai cimborák meg az orosz haverok lóvá tették Orbánt?" – fogalmaznak. 

Az ellenzéki párt úgy látja, Orbán Viktor 

a beteges hazudozó kórképét totálisan kimaxolva hétről hétre egymásnak szögesen ellentmondó dolgokat mond, felelőtlenül ígérget, és hihetetlen állításokat tesz

– írják, hozzáfűzve, hogy szerintük az lenne a minimum, ha már itthon nem nyújtottak semmilyen valódi segítséget a bajba jutott magyar embereknek, "legalább a hantás Orbán fejezné már be ezt a felelőtlen hazudozást".

Azt is kiemelik, hogy a miniszterelnök rádióinterjújában mégis azt hangoztatja:

Mi azt tehetjük, hogy kellő felelősséggel és rendszeresen tájékoztatjuk az embereket.