Közel ezer oltást adtak be kismamáknak a Semmelweis Egyetem oltópontjainál, ahol óriási volt a sor

Közel ezer oltást adtak be kismamáknak a Semmelweis Egyetem oltópontjainál, ahol óriási volt a sor

Az óriási érdeklődés hatására megteltek a Semmelweis Egyetem klinikáin a kismamák számára létrehozott oltópontok – írja a Semmelweis Egyetem közleményében. Mától ugyanis extra oltóponton, soron kívül kapnak oltást a kismamák, akik a Telex szerint megrohamozták az intézmény oltópontjait, ahol kígyózó sorok alakultak ki.

Hiába kommunikálta előre az egyetem, hogy csak a már regisztrált, beutalóval érkező kismamákat és a Semmelweis Egyetemen kezelt kismamákat oltják, sok százan beálltak a hosszú sorba az oltópont előtt.

A portál információi szerint

mindenkit beoltottak, aki érkezett, azt is, aki figyelmen kívül hagyta egyértelmű kérésüket.

Az egyetem friss közleményében azt írja, szombat késő délutánig közel ezer oltást adtak be az egyetem munkatársai, de hozzáteszik:

" a Semmelweis Egyetem elhivatott annak érdekében, hogy mielőbb minél több leendő és szoptató édesanya megkaphassa a védőoltást, ugyanakkor az oltások zavartalanságának biztosítása és a várakozási idők csökkentése érdekében priorizálni szükséges. Így az egyetem a továbbiakban csak azokat a várandósokat oltja be a hétvégén, akik a megfelelő beutalóval és várandósgondozási kiskönyvvel érkeznek. A szoptató kismamáktól azt kéri az intézmény, hogy leírt módon a jövő hétre kérjenek maguknak időpontot."