Deutsch: "primitív" az EP határozata, amelyik kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen

Deutsch: "primitív" az EP határozata, amelyik kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen

Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége – az Európai Néppártot is beleértve - politikai nyomásgyakorlást folytat a jogállamiságinak füllentett kérdésben – adott hangot véleményének Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Úgy fogalmazott, több mint tizenkét év óta tartó brüsszeli képviselősége alatt az EP még nem hozott annyira "primitív" határozatot, mint amikor csütörtökön arról döntött, jogi eljárást indít az Európai Bizottság ellen, írja az MTI. Mindez akkor történne meg, ha a brüsszeli végrehajtó testület tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával.

Deutsch szerint „feketén-fehéren lelepleződött az európai és a magyar baloldal azon aljas mesterkedése”, amellyel jogszabálynak álcázva próbálják politikailag zsarolni ellenfeleiket. Úgy véli, minden országot meg akarnak büntetni, ahol a választók többségének volt bátorsága az „európai mainstreammel” szembe menve polgári, nemzeti, jobbközép, konzervatív kormányok mellé állniuk.