Kiderült, Orbán Viktor minden felhajtás nélkül megkapta a második oltását is

Kiderült, Orbán Viktor minden felhajtás nélkül megkapta a második oltását is

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a miniszterelnököt még február 28-án kapta meg első oltását a kínai Sinopharm vakcinájával, amiről nagy csinnadrattával posztolt is Facebook oldalán egy képet, majd a teljes kormányzati propagandasajtó napokig azt harsogta, mennyire megbízható és jó a kínai oltóanyag.

Mint az tudható, a Sinopharm oltóanyagának második dózisát 28 nap elteltével adják be, így Orbán Viktornál ez március 28-án, vasárnap volt esedékes.

A nagy bejelentés és szokásos poszt azonban elmaradt. 

A 24.hu éppen ezért megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy a kormányfő hozzájutott-e aznap a második vakcinához is.

Havasi válasza mindössze annyi volt, hogy igen.

Az oltásokkal kapcsolatos kormányzati káoszról egyébként ebben a cikkünkben írtunk:

A propagandalap előre beblöffölte és elbukta Orbán hétfői vágyálmát

2 MILLIÓ! Kétmillió ember már megkapta az oltást Magyarországon - harsogja a termelési jelentést kedd reggel az ingyen osztogatott fideszes propagandalap. A mérföldkőről a kedd reggel nyomtatásban(!) megjelent szám is beszámolt. Csakhogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedd délig nem tett közzé friss adatokat, ott továbbra is a nagyjából 1 millió 920 ezer beoltottra vonatkozó szám szerepel.

Meg ebben:

Kormányzati káoszkommunikáció avagy lassan annyifélét mondanak, ahányan vannak!

Arról már rég lemondtunk, hogy szakmailag pontos, bizonyítékokon alapuló tájékoztatást kapjunk az operatív törzs és a kormány tagjaitól. A magyar emberek tényleg csak kapkodják a fejüket, mert az összeesküvés-elméleteknek éppen a kormány káoszkommunikációja ágyaz meg leginkább - írja a Jobbik Magyarországért sajtóközleményében, akik szerint az operatív törzs egyik tagja, hol arról beszél, hogy az oltás megvéd, majd a másik azt mondja, hogy csak hamis biztonságérzetet ad.

És ebben is:

A kétmillió beoltott ember elérése miatt csúszhatott a hétfői járványügyi adatok közzététele

A hétfői napon zavar támadt a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalán, ugyanis hiába figyeltük árgus szemekkel a friss járványügyi adatokat, csak nem akarták közzétenni őket. Délben végül egy hírbe rejtve, igaz hiányosan, de csak megjelentek a napi járványügyi adatok. A késleltetett tájékoztatásra magyarázattal szolgálhat, hogy a jelentés címe a kétmillió beoltott emberre fókuszál, vagyis megvárhatták, míg a marketing szempontjából jól hangzó számadat publikálhatóvá válik.